Etusivu / Ajankohtaista / Blå Stjarnan Akademin 2019 keskittyi työviihtyvyyteen

Blå Stjarnan Akademin 2019 keskittyi työviihtyvyyteen

Ruotsalainen eläinsairaala Blå Stjärnans Djursjukhus järjestää joka vuosi Pohjoismaisen pieneläinlääkintäkonferenssin nimeltä Blå Stjärnan Akademin.

Tänä vuonna pidettiin seminaari, jossa keskityttiin työssä jaksamiseen, työssä oppimiseen ja oman itsensä kehittämiseen.

”Minuun teki erityisen vaikutuksen, kun luennoilla näytettiin elektronimikroskoopilla otettuja kuvia aidoista hermoista. Näytettiin, mitä niissä tapahtuu, kun ihminen opiskelee”, eläinlääkäri Eva Kaisti FNS:stä kertoo.

Oppimisen aikana hermoihin kasvaa ulokkeita. Kun niitä tulee lisää, yhteyksiä hermojen välillä on enemmän.

”Luennoilla painotettiin, että oppimisen kannalta on paljon parempi opiskella vaikka tunti päivässä kuin että opiskelisi kahdeksan tuntia kerralla, ja sitten on taukoa. Jos uusia hermoulokkeita ei tule pitkään aikaan, vanhatkin alkavat surkastua pois”, Kaisti toteaa.

Säännöllinen opiskelu, harjoittelu ja asioiden toistaminen on paras tapa vahvistaa omaa oppimistaan ja omaa muistiaan.

Konferenssissa puhuttiin myös eläinklinikoita kuormittavasta kiireestä. Eläinlääketiede on kehittynyt kovasti. Asiakkaat osaavat vaatia. Vaatimustason ja kiireen yhdistelmä kuormittaa.

”Eläinlääkärin työssä ihmiskontaktien osaaminen korostuu koko ajan. Eläinlääkärinkoulutukseen olisi hyvä saada psykologian opintoja mukaan”, Kaisti toteaa.

Johtaja Bert Jan Reezigt, Blå Stjärnan Akademin, keskusteli Victoria Nervanderin kanssa Provet Cloudista.