Etusivu / Ajankohtaista / Eläinhäkin tunnistuskortti poimii tiedot suoraan Provetista

Eläinhäkin tunnistuskortti poimii tiedot suoraan Provetista

Tiedote. Julkaistu 05.04.2018
Finnish Net Solutions Oy

Provet-tietojärjestelmien kehittäjä Finnish Net Solutions kokeilee innovatiivisesti ja rohkeasti uusia teknologioita. Nyt on testausvaiheessa sähköisen musteen käyttö eläinklinikan eläinhäkkien tunnistuskorttina.

Sähköinen muste eli E-ink on yleinen sähköpaperinäyttötekniikka. E-ink -näyttö pyrkii nimensä mukaisesti jäljittelemään paperille painetun musteen ominaisuuksia. Hienoa siinä on vähäinen sähkönkulutus. E-ink -näyttö ei käytä taustavaloa, vaan se heijastaa ympäristön valoa. Sen avulla kirjoitettua tekstiä on myös hyvä lukea, sillä se ei värise. E-ink on käytössä esimerkiksi suurissa kaupoissa hintalappuina.

”Eläinklinikalla ja eläinsairaalassa voi olla useita kymmeniä eläinhäkkejä, joissa potilaat ovat hoidossa. Häkin ovessa on ehkä käsin kirjoitettu lappu, joka kertoo, mikä potilas on sisällä. Lappuja vaihdetaan, korjataan ja täydennetään manuaalisesti. Tähän haluamme tuoda ratkaisun, joka pienentää työmäärää ja vähentää virheiden määrää”, FNS:n toimitusjohtaja Janne Huttunen sanoo.

Provetin ratkaisussa käytetään 7,5 tuuman näyttöä, joka poimii häkin asiakkaan tiedot automaattisesti Provetista. Näytössä voi lukea esimerkiksi potilaan ja omistajan tiedot, hoitava eläinlääkäri ja muuta mahdollista tietoa. Näytön teksti muokataan klinikan tarpeiden mukaan. Näytöllä voi olla myös QR-koodi, jonka lukemalla pääsee suoraan asiakkaan potilaskortille Provetiin. Tarvittaessa voi käyttää myös muun kokoisia näyttöjä.

Näytöt toimivat pitkäkestoisilla paristoilla, joten näyttöjä ei tarvita ladata vähän väliä kuten tabletteja ja älypuhelimia. Virtaa riittää parhaimmillaan useiksi vuosiksi.

”Haluamme helpottaa klinikoiden työtä automatisoimalla rutiineja. Samalla työn laatu paranee. Kun tiedot poimitaan automaattisesti Provetin tietokannasta, virhemahdollisuus häviää. Me Provetissa testaamme ennakkoluulottomasti ja luovasti uusia teknologioita asiakkaidemme parhaaksi”, Janne Huttunen sanoo.
 

Lue myös miten vaa'an ja mikrosirunlukijan yhdistelmä tehostaa eläinklinikan toimintaa

Lisätietoja:

Janne Huttunen, toimitusjohtaja Finnish Net Solutions, janne.huttunen@fns.fi, +358 40 5892 468

FNS on suomalainen ihmisläheinen, nopeasti kasvava ohjelmistoyritys, joka tuottaa palvelunsa käyttäen työtapoina ketteriä ohjelmistokehitysmenetelmiä. Sillä on yli 1000 asiakasyritystä Suomessa ja ulkomailla.

FNS työllistää yli 60 ohjelmistoalan ammattilaista.