Etusivu / Ajankohtaista / Lemmikkien hoitaminen vaivattomaksi omistajalle ja eläimelle

Lemmikkien hoitaminen vaivattomaksi omistajalle ja eläimelle

Espoolaisen EasyVetin toiminta-ajatus on olla ”first opinion”-klinikka.

”Samalla liikeidealla ei Suomessa ole kovin montaa eläinlääkäriasemaa. Yleensä klinikat tekevät lähes kaikkea. Me hoidamme pääasiassa ennakoivaa terveydenhuoltoa ja akuutteja sairauksia kuten korvatulehduksia tai silmätulehduksia”, eläinlääkäri Olli Saalasti, yksi EasyVetin perustajista, kertoo.

Hän luokittelee yrityksen terveysasemaksi. Sillä on pieni vastaanottotila. Sen lisäksi eläinlääkärit tekevät kotikäyntejä. Pääasiallinen toiminta-alue on pääkaupunkiseutu.

Jos potilaalla todetaan monimutkaisempaa hoitoa vaativa ongelma, asiakas ohjataan yhteistyöklinikoille.

EasyVetin eläinlääkäreillä on käytössään eläinambulanssi. Siellä voi tehdä kaikki tavanomaisimmat tutkimukset ja toimenpiteet.

”Helsingissä parkkipaikan löytäminen asiakkaan pihasta tai kadun varrelta on monesti haasteellista. Siksi liikumme paljon myös henkilöautoilla”, Saalasti kertoo.

Helsingin seudulla on paljon asukkaita ja eläinten omistajia, joilla ei ole autoa. Lemmikin vieminen eläinklinikalle voi olla hyvinkin hankalaa. Siksi kotikäynnit ovat hyvää palvelua.

Saalasti kertoo liikeidean lähteneenkin koiranomistajalta, joka haluaa kaiken palvelun kotiin.

Kotikäynnin kirjaamiset kännykällä

Toimintamalliin liittyvät keveät kiinteät kustannukset. Klinikalla ei ole eikä tarvita kaikkia kalliita, isoja laitteita, eikä palkkalistoilla ole erikoiseläinlääkäreitä. Siksi yrityksen kulut ovat kohtuulliset. Edullisuus on siirretty myös hintoihin.

EasyVetin aikoja voi varata sekä puhelimitse että netistä.

Uuden yrityksen toiminnan käynnistäminen ei ole helppoa. Saalasti kertoo varanneensa viisi vuotta asiakaskunnan kokoon saamiseen. Yritys on nyt toiminut vajaat pari vuotta. Asiakaskunta kasvaa koko ajan, siinä suhteessa ollaan aikataulussa.

”Kovaa mainostamista se vaatii”, Saalasti sanoo.  Somessa näkymistä hän pitää tärkeänä, mutta hakukoneoptimointi tuo suhteessa kuitenkin eniten asiakkaita.

Digitalisaatio on eläinklinikoillakin arkipäivää. Olli Saalasti uskoo sen olevan ok tietyssä määrin.  Etäyhteyksien käyttäminen eläinten hoidossa apuna ei häntä kiinnosta.

”Provet Cloudissa tykkään siitä, että voin kotikäynnillä hoitaa kirjaamiset kännykällä saman tien.”