Etusivu / Ajankohtaista / Petmeddatasta tulee maailman kattavin lemmikkien terveystietokanta

Petmeddatasta tulee maailman kattavin lemmikkien terveystietokanta

Marraskuussa 2018 lanseerattu Petmeddata, sähköinen lemmikkien terveys- ja hoitohistorian varasto, helpottaa eläimen kokonaisvaltaista hoitoa.

”Omistajalla on siinä lemmikkinsä hoitotiedot aina mukana, vaikka menisi uudelle klinikalle. Ja eläinlääkäri saa sieltä helposti luettavassa muodossa tiedon, mitä eläimelle on aiemmin tehty. Ei tarvitse kuljettaa mukana käsin kirjoitettuja tai jostain printattuja papereita”, projektipäällikkö Eva Kaisti kertoo.

Petmeddatassa näkyvät muun muassa kotiutusohjeet, lääkkeet ja laboratorioarvot aikajärjestyksessä.

Taustalla on sama idea kuin ihmispuolella Kanta-palvelussa.

Tietoturva-asiat on huomioitu tarkasti. Eläimen omistaja päättää, kuka näkee lemmikin tiedot. Jos omistaja jakaa profiilin uudelle klinikalle, voi eri klinikoilla nähdä hoitohistorian tärkeimmät osiot potilastietojärjestelmä Provetin Käyntihistoriassa.

Klinikan henkilökunta näkee myös omistajan omat merkinnät, tekstit ja kuvat.

Kukaan ei näe hinta- ja maksutietoja, tai eläinklinikan nootteja.

Tärkeä yhteistyökumppani on tutkimus, joka voi sallitusti ja hallitusti käyttää eläinten anonyymiä dataa. Eläimen nimi tai mikrosiru eivät koskaan ilmene missään. Anonyymien terveystietojen pohjalta tutkimus voi kehittää esimerkiksi uusia hoitomuotoja tai lääkkeitä.

Eläinten omistajille ja eläinklinikoille järjestelmä on ilmainen. Partnereilta peritään maksu, että he pääsevät tarjoamaan järjestelmässä omia palvelujaan.

Klinikalla Petmeddatan käyttöönotto on helppoa. Petmeddata on Provet Netin perusominaisuus. Potilastietojärjestelmään Provet Cloudiin se tulee perusominaisuudeksi maaliskuun 2019 aikana.

Näin kuka tahansa Provetin käyttäjä voi tarjota omille asiakkailleen, eli eläinten omistajille mahdollisuutta saada eläimen hoitohistoria sähköiseen muotoon.