Etusivu / Ajankohtaista / Potilastietojen siirto nopeutuu eläinterveydenhuollossa

Potilastietojen siirto nopeutuu eläinterveydenhuollossa

Provet Link on rajapinta, jonka kautta voidaan siirtää potilastietoa sähköisesti potilastietojärjestelmästä toiseen eli käytännössä tehdä lähetteitä.

Lähetetyt tiedot tallennetaan klinikoiden ja eläinlääkäreiden omiin potilastietojärjestelmiin. Tähän asti potilastiedon välitys on tapahtunut puhelimitse tai sähköpostitse.

Pääosa eläinklinikoista heti palvelun piirissä

Link tulee ensimmäisenä osaksi Provet Net  ja Provet Win -järjestelmiä. Provet Net on klinikkaohjelmisto, Winiä käyttävät kunnaneläinlääkärit. Provet-ohjelmien markkinaosuus on Suomessa noin 80 %, joten uusi lähetepalvelu kattaa suoraan suuren osan Suomen eläinklinikoista ja eläinlääkäreistä.

Myös muille eläinlääkäriohjelmayrityksille tullaan tarjoamaan mahdollisuus liittää heidän tuotteensa Provet Link -rajapintaan. Palvelu on maksuton Provet Net ja Provet Win -käyttäjille. Provet Net -käyttäjille palvelu avataan 22.10.2015.

Potilastiedon käsittely on ollut viime vuosina kuuma puheenaihe, kun ihmispuolella on rakennettu Kansallista terveysarkistoa. Eläinpuolella ei ole yhtä raskasta lainsäädäntöä kuin ihmispuolella. Silti eläinterveydenhuollossakaan ei ole ollut olemassa keskitettyä ratkaisua potilastiedon välittämiseen.

Provet Link tulee yhtenäistämään eläinten potilastietojen siirron eri yksiköiden välillä. Tiedon siirto nopeutuu ja virheiden mahdollisuus pienenee, kun lähetepotilaan tietojen käsittelyyn liittyvä käsityö jää pois. Asiakaskokemuksesta tulee yhtenäisempi ja hoidon laatu kokonaisuutena paranee.

Yritys katsoo Eurooppaan

Provet-järjestelmä kehittävä Finnish Net Solutions Oy on reilun kahden miljoonan liikevaihdolla toimiva yritys, joka pyrkii Provet Cloud -ohjelmistollaan Euroopan markkinoille. Ensimmäinen Cloud otettiin käyttöön Eesti Maaülikoolin eläinsairaalassa Tartossa syyskuussa. Testikäyttäjiä on useissa Euroopan maissa.