Etusivu / Ajankohtaista / Provet Cloud auttaa Alfapetiä tarjoamaan parasta mahdollista hoitoa lemmikeille

Provet Cloud auttaa Alfapetiä tarjoamaan parasta mahdollista hoitoa lemmikeille

ALFAPET on Espoon Kauklahdessa sijaitseva eläinlääkäriasema. Yritys on käyttänyt Provet Cloudia alkuvuodesta 2019 lähtien. Haastattelimme yrittäjä Marja Hassia klinikan toimintaan ja Provet Cloudin käyttöön liittyen.

Marja kertoi miten hänestä tuli yrittäjä: “Päätöksen omasta eläinlääkäriasemasta tein Kauklahden lukiossa vuonna 1997. Reilun kymmenen vuoden kuluttua syntyi ALFAPET Eläinlääkärit vanhempieni avustuksella samalle alueelle.”

Yrityksen tavoite on tarjota parasta mahdollista hoitoa lemmikeille. “Tärkeintä meille on lämminhenkisyys, ammattitaito ja auttaminen. Lähtökohtaisesti jokainen omistaja haluaa lemmikilleen parasta ja paras hoitotulos saadaan nimenomaan yhteistyöllä: kohtaamalla sekä lemmikki että omistaja avoimesti, ystävällisesti ja arvostavasti. Koko lemmikin elämän kestävä hoitosuhde luo parhaat puitteet/edellytykset parhaalle hoitosuhteelle”, Marja selitti.

“Olemme myös kehittyneet erittäin arvostetuksi yhteistyökumppaniksi erityisesti hammashoidoissa, joihin meillä on panostettu jo vuodesta 2010 lähtien. Sijaintimme Espoon Kauklahdessa juna-aseman läheisyydessä tarjoaa meille alati kasvavan asiakaskunnan ja muutimme uusiin suurempiin tiloihin 2019 kesällä samalla tontilla. Meillä on kattava laboratoriolaitteisto, röntgen, ultra, leikkaussali, päiväsairaala ja tilava kahden pöydän hammassali.

Koronavuosi on ollut meille hyvin kiireistä ja raskastakin, myös suuren muutoksen aikaa monessakin suhteessa. Organisaatiomuutokseen on kuulunut mm sukupolvenvaihdos ja henkilöstöhallinnon kehitys, joidenka uskomme lisäävän henkilökunnan viihtyvyyttä ja yrityksen kasvua.”

Ennen Provet Cloudiin siirtymistä Alfapetissä oli käytössä KliniQ toiminnanohjausjärjestelmä. Provet Cloudiin he siirtyivät, koska he halusivat aidon pilvipohjaisen ohjelman jossa asiakasviestintä olisi helppoa ja valmiita toimenpide-hoitopaketteja olisi helppo kasata.

Yritys on hyödyntänyt esimerkiksi Provet Cloudin nettiajanvarausta ja monipuolisia integraatioita. Esimerkiksi IDEXX-laboratoriolaite on integroitu Provet Cloudiin ja diagnostisen kuvantamisen lähete menee suoraan kuvantamisen laitteelle.

“Parasta Provet Cloudissa on asiakasviestintä, kaikenlaisten viestien ja tulosten lähettäminen asiakkaalle on todella helppoa. Myös laboratorilähetteiden tekeminen ja tulosten ilmaantuminen tehtävälistalle on hienoa. Pidän myös eri käyntien ajanvarausohjeista ja valmiista pohjista. Toiselle eläinlääkärille tehtävän teko on todella helppoa”, Marja kertoi.

Marja on ollut tyytyväinen Provet Cloudiin, mutta hän on löytänyt sieltä myös parannuskohteita: “Raportointityökalu on hieno, mutta raportteja pitäisi pystyä vielä enemmän muokkaamaan asiakkaan tarpeiden mukaan. Olisi myös hienoa, jos Provet Cloud integroituisi johonkin kirjanpito-ohjelmaan.” Muutamista puutteista huolimatta Marja on pitänyt ohjelmaa hyvänä ja helppokäyttöisenä. Myös asiakastuki on Marjan mielestä toiminut hyvin ja nopeasti.

Marja on huomannut merkittävän parannuksen asiakasviestinnässä Provet Cloudin käyttöönoton myötä.

“Koska meilit toimivat ohjelman kautta tulee pienemmätkin viestinnät helposti ylös kortille itsestään eikä tarvitse etsiä sähköpostilaatikosta”, Marja kertoi.

Hän kehui myös sitä, että aikaa säästyy ja asiakaspalautteen kerääminen on helppoa: “Työtä säästyy valtavan paljon labralähetteiden ja tulosten kirjaamisen ollessa automaattista ja virheitä labrojen laskutuksessa ei enää juuri tule. Tykkään kovasti myös siitä kun asiakkaille lähtee tyytyväisyyskysely ja saamme paljon palautetta hymynaamojen ja kommenttienkin merkeissä. Inventaario oli tosi helppo tehdä kännykällä!! Se tuli hoidettua melkein kuin leikkinä nopeasti.”