Etusivu / Ajankohtaista / Uusi tekniikka helpottaa klinikan toimintaa

Uusi tekniikka helpottaa klinikan toimintaa

Tiina Toometin Eläinklinikka Tallinnassa on yksi Viron vanhimmista yksityisistä eläinklinikoista. Se on perustettu vuonna 1991. Klinikalla on viisi eläinlääkärin vastaanottohuonetta. Tarjolla on sisätautilääkärin, kirurgin, silmä-, hermo- ja ihotautilääkärin vastaanotot. Sydän- ja hengityselinsairauksiin erikoistunut lääkäri on myös käytettävissä.

Tiina Toomet toteaa, että onnistuneen hoidon edellytyksenä on kunnollinen diagnoosi. Röntgen- ja ultraäänilaitteiden lisäksi käytössä on oma laboratorio. Klinikka tekee myös yhteistyötä monen laboratorion kanssa niin Virossa, Suomessa, Saksassa, Alankomaissa kuin Iso-Britanniassakin.


Provet Punnituspiste käyttöön ensimmäisten joukossa

Tiina Toometin Eläinklinikka on yksi ensimmäisistä Provet Punnituspisteen käyttäjistä.

”Provet Cloud tarjosi sitä, ja päätin kokeilla. Meillä punnitaan enimmäkseen koiria, joskus kissoja. Kissat punnitaan häkissä.”

Provet Punnituspiste on vaa’an ja mikrosirun lukijan yhdistelmä. Asiakas voi itse tuoda eläimensä vaa’alle ja lukea samalla sen mikrosirun. Molemmat tiedot menevät automaattisesti Provet Cloud-toiminnanohjausjärjestelmään, ilman että niitä tarvitsee sinne erikseen naputella.

Päivässä Toometin klinikalla käy noin 30 potilasta. Niistä noin puolet punnitaan Punnituspisteellä.

”Joskus odotushuoneessa on niin paljon potilaita, että punnitseminen on hankalaa. Vastaanoton henkilökunta neuvoo asiakkaita”, Tiina Toomet kertoo.

Virossa Tallinnan ja tiettyjen kuntien koirat on lain mukaan sirutettava.

”Kun paino tulee Provetiin, olemme havainneet koiria, joilla on sirunumero kirjoitettu väärin Provetiin, tai sellaisia, joilla ei ole sirunumeroa lainkaan. Jotkut koirat eivät tykkää sirun lukemisesta vaa’alla, vaikka eivät vastusta, jos sirua luetaan lattialla”, Toomet sanoo.


Provet reagoi kysymyksiin nopeasti

Eläinklinikan pitkän iän salaisuutena Tiina Toomet pitää tosi hyvää henkilökuntaa. Koko porukka puhaltaa yhteen hiileen, tekee tiimityötä onnistuneesti.

”Tekniikka ja digitalisaatio helpottavat, ainakin nuorempia. Me vanhemmat eläinlääkärit ollaan joskus pulassa tekniikan kanssa, mutta nuoret auttavat”, Toomet hymyilee.

Yhtenä menestymisen tekijänä on varmasti uusiin asioihin ja uusiin tekniikoihin tarttuminen. Tiina Toomet toteaa, että asian toinen puoli on pelko siitä, että internet tai tekniikka pettävät. Silloin voidaan olla tosi avuttomia.

”Onneksi sellaista on tapahtunut tosi harvoin. Olemme kiitollisia, että meidän ongelmiimme suhtaudutaan vakavasti ja nopeasti Provetin puolesta. Se on tosi tärkeää.”