Etusivu / Ajankohtaista / Vaa’an ja mikrosirunlukijan yhdistelmä tehostaa toimintaa

Vaa’an ja mikrosirunlukijan yhdistelmä tehostaa toimintaa

Eläinklinikka EHYT sijaitsee Halikossa. Se on toinen kahdesta klinikasta Suomessa, jossa on testattu mikrosirun lukijan ja vaa’an yhdistelmää.

”Koiran paino on yksi niistä asioista, jotka kysytään jo sisäänkirjautumisen yhteydessä. Nyt asiakas voi tullessaan käyttää koiran vaa’alla ja skannata mikrosirun. Yhdellä napinpainalluksella tieto tulee meille Provet-järjestelmään oikean eläimen kortille”, klinikkamanageri Minna Putila kertoo.

Klinikan päivittäisessä arjessa on tuttua, että asiakkaat tulevat yhtä aikaa. Välillä on hiljaista, hetken päästä useampi jonottaa ilmoittautumaan. Kun asiakkaat hoitavat punnitsemisen itse ja tieto siirtyy suoraan järjestelmään, säästetään henkilökunnan aikaa. Samalla virhemahdollisuus pienenee, kun lukua ei näpytellä käsin.

Putila näkee systeemissä etua myös niiden eläinten kohdalla, jotka syystä tai toisesta ovat painonseurannassa. Asiakas voi kätevästi käydä punnitsemassa eläimen omia aikojaan. Tieto kirjautuu klinikan järjestelmään.

Eläinklinikka EHYTissä laite on ollut koekäytössä puolisen vuotta. Osa asiakkaista käyttää sitä jo tottuneesti. Osaa joutuu vielä neuvomaan. Mitä tutummaksi laite tulee, sitä enemmän se säästää henkilökunnan aikaa.

”Asiakkaissa on isoja eroja siinä, kuinka hyvin he hallitsevat lemmikkiään. Jos koira on arka ja peloissaan ja jännittää lääkärissäkäyntiä, pelkästään sen saaminen vaa’alle voi olla vaikeaa. Mikrosirun lukeminen omistajalle itselleen voi silloin olla hankalaa. Toki autamme”, Putila sanoo.

Eläinklinikka EHYTin nimi tulee sanoista ”eläimesi hyvinvointitiimi”. Klinikan yhteydessä toimii eläintarvikkeiden myymälä EHYT outlet, lemmikkipesula itsepalveluna, kuntoukseen sopiva vesijuoksumatto sekä luento- ja koulutustilana EHYT Areena. Samasta rakennuksesta saa EHYT- kumppaneiden palveluina koirahierontaa, eläinfysioterapiaa ja osteopatiaa. Fysioterapeutilla on myös ihmisten vastaanotto.

Eläinklinikalla työskentelee kesäaikaan 12 ihmistä. Asiakaskäyntejä on vuosittain lähes 12 000. Valtaosa asiakkaista on koiria, noin 75 prosenttia. Kissoja asiakkaista on noin neljännes. Lisäksi käy jonkin verran kaneja, marsuja ja hamstereita. Onpa asiakkaissa nähty kilpikonna ja kanakin.

Klinikalla tehdään kattavasti kaikkea lemmikkien perusterveydenhuoltoon liittyvää. Palveluita ovat muun muassa sisätaudit, pehmytosakirurgia, iho- ja korvasairaudet, laboratorio, viralliset tarkastukset, hammashuolto ja kuvantaminen. Klinikalla on myös käytössä hammasröntgen ja terapialaser.

Katso tästä video vaa’an ja mikrosirun lukijan käytöstä

Lue myös miten sähköinen eläinhäkin tunnistuskortti tehostaa klinikan toimintaa

Mikrosiru skannataan samalla kun lemmikki seisoo vaa’alla. Tallenna-nappia painamalla tieto painosta siirtyy oikean eläimen kortille Provet-järjestelmään.